July 29, 2015

DEECET General English Model Questions - Correction of Sentences

1. We will / discuss / about / that matter later.
(a) (b) (c) (d)
1) c 2) a 3) b 4) d
Explanation: 'Discuss' is a transitive verb and therefore takes a direct object.
Ans: We will discuss that matter later.

2. My brother / has broken / the / leg.
(a) (b) (c) (d)
1) a 2) c 3) b 4) d
Explanation: When the reference is to a particular person/ persons,
the possessive adjective is usually necessary.
Ans: My brother has broken his leg.

3. Although / she was tired / but / she went to work.
(a) (b) (c) (d)
1) a 2) b 3) c 4) d
Explanations: Here in this sentence two conjunctions 'although' and
'but' are used. One conjunction is enough to join two clauses.
Ans: Although she was tired, she went to work.

4. Some of / the best apples / are coming from / Newzealand.
(a) (b) (c) (d)
1) a 2) c 3) b 4) d
Explanation: 'Come from' means to born/ grown/ made in; it it is
always in the present simple tense.
When 'come from' is used in a progressive tense, it means travel from.
Eg: Regan is coming from Delhi and won't be here until Thursday.
Ans: Some of the best apples come from Newzealand.

5. The surgeon / has been charged with / an / unprofessional conduct.
(a) (b) (c) (d)
1) a 2) b 3) c 4) d
Explanation: 'Conduct' is an uncountable noun and is not used with a/ an.
Ans: The surgeon has been charged with unprofessional conduct.

6. Drink / will be served / during the / interval.
(a) (b) (c) (d)
1) a 2) b 3) c 4) d
Explanation: Drink (uncountable) is beer, wine, gin etc. i.e., things
that contain alcohol.
Drinks (plural countable) are all the things that people drink; they
can be alcoholic or non-alcoholic.
Ans: Drinks will be served during the interval.

7. David / doesn't / likes / small cars.
(a) (b) (c) (d)
1) d 2) c 3) b 4) a
Explanation: After 'don't', 'didn't', 'does not' etc., the main verb
is always bare infinitive (like, receive etc).
Ans: David doesn't like small cars.

8. Between / all the magazines on the shelves, / only one was / of any interest.
(a) (b) (c) (d)
1) a 2) b 3) c 4) d
Explanation: 'Between' is used when there are people or things on
either side of someone or something.
Examples:
The ball went straight between the goal keeper's legs.
The teacher walked up and down between the rows of desks.
'Among' (Amongst) is used when at least three people or things are
considered as a group or mass.
Eg: I eventually found the photograph among a pile of old letters.
Ans: Among all the magazines on the shelves, only one was of any interest.

9. Very few people / can speak / the English / well in Japan.
(a) (b) (c) (d)
1) a 2) b 3) c 4) d
Explanation: Speak/ learn/ knew etc + name of a language without 'the'
has to be used.
Examples:
Rachana speaks fluent German.
I'd like to learn Mandarin.
Note that the + English/ Japanese, etc + language may be used when we
talk about a language in terms of its history, structure, uses etc.
Eg: The English language has evolved over many centuries.
Ans: Very few people can speak English well in Japan.

10. Every country / has / it's / traditions.
(a) (b) (c) (d)
1) a 2) b 3) c 4) d
Explanation: 'Its' and 'it's' - these two words are often confused by
native speakers of English as well as by foreign learners.
'Its' is a possessive word (like my, your).
It's is the contracted form of it is or it has.
Ans: Every country has its traditions.

Answers: 1–-1; 2–2; 3–3; 4–2; 5–3; 6–1; 7–2; 8–1; 9–3; 10–3.

Related Posts



No comments:

Post a Comment

Follow by Email

Search This Blog